Authentiek Italiaans

Vino cotto is een uniek wijnproduct dat vrijwel uitsluitend wordt geproduceerd in de zuidelijke provincies van Le Marche en een gedeelte van de Abruzzen. 

logo producent Caona

vino cotto: uniek Marchiaans

Vino cotto, of vincotto zoals het in Le Marche vaak wordt genoemd, is een uniek type wijn dat vrijwel uitsluitend wordt geproduceerd in de zuidelijke provincies van Le Marche en een gedeelte van de Abruzzen. Het is een zoetige, sterke wijn gemaakt van de ingekookte most van verschillende lokale druifsoorten. Heerlijk in combinatie met fruitige desserts of om vleesgerechten mee op smaak te brengen. Ons assortiment bestaat uit drie varianten, waarbij de rijping op eikenhouten vaten varieert van 5 tot zelfs 15 jaar lang.

Vino Cotto Leonardo giovane 

Minstens 5 jaar gerijpt

10% Vol.

Vino Cotto Leonardo giovane 500ml

Deze jonge vino cotto is tenminste 5 jaar gerijpt. De vino cotto wordt gekenmerkt door zijn amber kleur, neigend naar bruin en door de intense en persistente geur van hazelnoot, honing en karamel. De smaak balanceert mooi tussen zoet en zuur en laat zich perfect combineren met allerlei desserts. Deze jonge vino cotto is het meest fris en toegankelijk van de drie.

€ 13.00

LET OP! Geen 18, geen alcohol. Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap.

Vino Cotto Leonardo adulto 500ml

Deze volwassen vino cotto is tenminste 10 jaar gerijpt. De vino cotto wordt gekenmerkt door zijn amber kleur, neigend naar bruin en door de intense en persistente geur van hazelnoot, honing en karamel. De smaak balanceert mooi tussen zoet en zuur en laat zich perfect combineren met allerlei desserts Deze volwassen vino cotto is sterker van smaak dan zijn jonge voorganger, maar behoudt een mooie souplesse.

€ 15.00

LET OP! Geen 18, geen alcohol. Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap.

Vino Cotto Leonardo adulto

Minstens 10 jaar gerijpt

10,5% Vol.

Vino Cotto Leonardo vecchio

Minstens 15 jaar gerijpt

13,5% Vol.

Vino Cotto Leonardo vecchio 500ml

Deze jonge vino cotto is tenminste 15 jaar gerijpt. De vino cotto wordt gekenmerkt door zijn amber kleur, neigend naar bruin en door de intense en persistente geur van hazelnoot, honing en karamel. De smaak balanceert mooi tussen zoet en zuur en laat zich perfect combineren met allerlei desserts. Deze oude vino cotto is nog sterker van smaak van de volwassen variant en de hout aroma’s zijn hier sterker vertegenwoordigd. Dit resulteert in een zwaardere vino cotto.

€ 18.00

LET OP! Geen 18, geen alcohol. Alcoholconsumptie schaadt de zwangerschap.

Lokale TRADITIE

Caonà is een kleinschalige commerciële vino cotto producent en de maker van onze ‘Leonardo’ vino cotto. Caonà bevindt zich in Loro Piceno, midden tussen de Adriatische Zee en de Sibbelini. Het heuvellandschap en het milde klimaat lenen zijn bij uitstek voor de productie van wijnproducten. Ook kent Loro Piceno een lange geschiedenis van Vino Cotto productie.

Winkelwagen