Picenum Pasta olijfolie

Zelf pasta maken

Aangezien de meeste mensen nu toch veel thuis zitten, en de pasta schappen leeg staan: waarom niet je eigen pasta maken? Is niet alleen superlekker, maar ook nog heel leuk om te doen! 

Hier is je boodschappenlijstje:
Ten eerste heb je natuurlijk bloem nodig. Dit is gelijk het lastigste ingrediënt op het lijstje, want welke bloem heb je nodig? In Italië verschillen de specifieke soorten bloem die ze gebruiken en de verhoudingen hierin van regio tot regio, maar algemeen geaccepteerd is dat een groot aandeel ‘farina de semola di grano duro’ (ofwel durum tarwemeel) de lekkerste pasta oplevert. Door de stevigere korrel van de durum tarwe krijgt de uiteindelijke pasta ook een stevigere bite, wel zo lekker dus. Dit zorgt wel voor flink meer werk om de pasta uiteindelijk uit te rollen als je geen pastamachine hebt. Daarom raden wij aan om durum meel en een gewone fijnere bloem te mengen. Zelf houden we het liefste een verhouding aan van 70% gewone bloem en 30% durum, maar probeer hierbij vooral verschillende dingen uit! Per persoon houdt je ongeveer 100 gram bloem aan.

Ook heb je natuurlijk eieren nodig. Hierbij geldt hoe verser, hoe lekkerder de pasta en ook wordt de pasta hiervan net iets langer houdbaar. Per persoon houdt je ongeveer 1 groot ei aan.

Een GOEDE olijfolie kan het verschil maken tussen prima pasta en heerlijke pasta. Wij raden de Bianco extra vergine olijfolie aan van ons nieuwe merk A Taste Of Passion, vanwege zijn harmonieuze balans tussen zoet en bitter met zelfs tonen van amandel. Voor 4 personen houdt je ongeveer 1 eetlepel olijfolie aan in het recept.

Ten slotte een snufje zout om het af te maken. Wil je nou experimenteren met het creëren van pasta smaakjes? Dan raden wij aan te beginnen met je favoriete kruiden. Probeer bijvoorbeeld eens wat knoflookpoeder te te voegen, of gedroogde rozemarijn!

Het recept
1) Maak een grote stapel van je bloem, en graaf in het midden een flinke kuil. Zou houdt je eigenlijk een ring van bloem over.
2) Breek je eieren in een apart schaaltje en klop ze een beetje los. Voeg hier ook de olie, zout en eventuele kruiden aan toe.
3) Giet het eimengsel in de kuil. Meng nu van binnen naar buiten steeds een beetje meer bloem in het eimengsel tot je uiteindelijk een grote deegbal overhoudt.
4) Kneed het deel tot het soepel is. Strooi steeds een beetje bloem op je werkvlak om te zorgen dat het niet blijft plakken. Ook kan je meer bloem toevoegen als je het gevoel hebt dat het deeg te nat blijft, of een klein beetje water toevoegen als het juist te droog is geworden.
5) Nu is het tijd om die pastamachine uit de kast te halen als je er eentje hebt. Rol je deeg uit tot de dikte die nodig is om het door de pasta machine te voeren, waarbij je elke keer de dikte van de machine een beetje verkleint tot je de juiste dikte hebt bereikt. Geen pastamachine? Geen probleem! Dan pak je de roller erbij en blijf je rollen tot je tevreden bent met de dikte van je deeg. Dit kost even tijd, maar het resultaat is de moeite waard.
6) Snijd je deeg in de vorm van de pasta naar wens, en kook de pasta tot het drijft in de pan. Check wel altijd eventjes of de pasta echt goed gaar is, besprenkel het met nog een klein beetje olijfolie en je pasta is klaar om in een heerlijk Italiaans gerecht verwerkt te worden!

Vind je dit te moeilijk of heb je weinig tijd. Je kunt bij ons ook pasta met en zonder smaakje bestellen. Bekijk hier ons pasta assortiment. 

Pastagerecht
recepten
Oscar Rosier

Lichte lente pasta!

Een fantastisch recept voor een frisse pasta met witvis en een frisse witte wijn saus. De saus wordt zonder room gemaakt zodat het gerecht lekker licht blijft! Perfect om de lente mee in te luiden.

Lees meer »
Panettone
nieuw
Oscar Rosier

Maak je panettone helemaal compleet!

Panettone wordt in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Wil je dit jaar iets nieuws proberen? We hebben hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »
Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Traditioneel gezien wordt de vino cotto na het diner geschonken aan gasten, om naast het dessert of de koffie gedronken te worden, of volledig op zichzelf staand als afsluiting van de maaltijd. Vino cotto kent echter nog veel meer toepassingen die we je niet willen onthouden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
0
Winkelwagen