

Recept Olive all’ascolana
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ingrediënten
Tagliatelle all’aglio
2 tenen knoflook
1 limoen
Bosje peterselie
250 gram garnalen
Basilicum olijfolie
Chilisaus
Bereidingswijze
Pel de knoflook en snij deze fijn. Snij ook de peterselie fijn en voeg dit toe aan de knoflook.
Rasp de schil van de limoen en voeg dit samen met het sap van een halve limoen toe aan de knoflook.
Voeg als laatste een scheut basilicum olijfolie toe en roer het geheel door. Dit is de dressing voor de tagliatelle.
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Verwijder de staartjes van de garnalen, besprenkel ze met wat olijfolie en
bestrijk ze met wat chilisaus. Laat dit een half uurtje rusten.
Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten gaar.
Giet de pasta af, voeg de dressing toe en meng de garnalen erdoorheen.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden
Buon appetito
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier