ontdek Le Marche met Picenum
Tagliatelle all’Aglio Knoflook pasta

Recept tagliatelle all’aglio met garnalen

Ingrediënten 
Tagliatelle all’aglio
2 tenen knoflook
1 limoen
Bosje peterselie
250 gram garnalen
Basilicum olijfolie
Chilisaus

Bereidingswijze 
Pel de knoflook en snij deze fijn. Snij ook de peterselie fijn en voeg dit toe aan de knoflook.

Rasp de schil van de limoen en voeg dit samen met het sap van een halve limoen toe aan de knoflook.

Voeg als laatste een scheut basilicum olijfolie toe en roer het geheel door. Dit is de dressing voor de tagliatelle.

Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Verwijder de staartjes van de garnalen, besprenkel ze met wat olijfolie en
bestrijk ze met wat chilisaus. Laat dit een half uurtje rusten.

Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten gaar.

Giet de pasta af, voeg de dressing toe en meng de garnalen erdoorheen.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden

Buon appetito

Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Winkelwagen