

Recept Olive all’ascolana
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ingrediënten
Tagliatelle
50 gram wortel
50 gram bleekselderij
50 gram ui
300 gram gehakt half om half
80 gram panchetta of gerookte spek
1 glas rode wijn
5 eetlepels tomatenpuree
200 ml bouillon
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snij de wortel, bleekselderij en de ui fijn. Snij ook de panchetta in kleine stukjes.
Doe wat boter in een stoofpan en bak de panchetta gaar. Voeg vervolgens de wortel, ui en bleekselderij toe. Laat dit op medium vuur gaar bakken.
Als de groenten gaar zijn voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt ook fijn, breng op smaak met zout en peper.
Voeg de wijn toe zodra het gehakt gaar is en laat de wijn indampen.
Voeg als laatste de tomatenpuree toe en roer goed door. Laat het geheel op een laag vuur 2 tot 3 uur sudderen. Tussendoor goed doorroeren.
Als de saus te veel is ingedikt kan je wat volle melk toevoegen.
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.
Giet de pasta af en meng dit met de saus. Verdeel vervolgens over de borden en
garneer met Parmezaanse kaas. De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Weetje!
De traditionele Ragù alla Bolognese staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Bologna. Pasta bolognese kennen de echte Italianen niet eens. Bolognese is een vernederlandse saus en is niet meer te vergelijken met de traditionele Ragù alla Bolognese.
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier