

Recept Olive all’ascolana
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Ingrediënten
Tagliatelle al limone
2 uien
3 el olijfolie
500 gram gesneden kastanjechampignons
125 gram verse roomkaas
300 gram verse zalmfilet
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en de champignons gaar.
Voeg daarna de roomkaas toe en roer goed door.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm. Keer deze halverwege om. De zalm kan eventueel op smaak gemaakt worden met wat peper en zout.
Snij de spinazie grof en schep door de champignons heen.
Schep de pasta door de saus en verdeel over de borden. Snipper daarna de zalm over de pasta heen.
De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito
Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2021 Picenum | Powered by Studio Rosier