ontdek Le Marche met Picenum
Fettuccine al Rosmarino, rozemarijn pasta

Recept fettuccine al rosmarino met kip en prei

Ingrediënten 
Fettuccine al rosmarino
Olijfolie
300 gram kipfilet in blokjes
800 gram prei in ringen
200 gram creme fraiche
100 gram blauwaderkaas verkruimeld

Bereidingswijze
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipblokjes bruin.

Voeg de prei toe en bak in ongeveer 5 minuten zacht.

Schep vervolgens de crème fraîche en de kaas door de kip met prei. Schep eventueel wat kookvocht af en doe dit door de saus, de saus zal dan smeuïger worden.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Laat de pasta nog even met de saus mee bakken. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de pasta over de borden en garneer naar smaak met wat gedroogde rozemarijn.

Buon appetito

Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Winkelwagen