ontdek Le Marche met Picenum
Fettucine ai funghi, paddenstoelen pasta

Recept fettuccine al funghi porcini met walnoot en paddenstoelen

Ingrediënten 
Fettuccine al funghi porcini
500 gram kastanjechampignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
50ml witte wijn, bij voorkeur droog
200ml crème fraîche 75 gram rucola
50 gram walnoten
2 eetlepels walnootolie
1 theelepel gedroogde tijm
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze 
Kook de pasta al dente. Echte Italianen bakken de pasta nog mee met de saus. Het kan dus zijn dat je de pasta iets langer moet koken dan op de verpakking staat.

Snij de champignons in gelijke partjes, snij de ui en knoflook fijn en hak de
walnoten grof.

Bak de ui en tijm met wat olijfolie in een pan.

Roerbak dit ongeveer 1 minuut en voeg daarna de knoflook, walnoten en
champignons toe. Roerbak het geheel tot het bijna gaar is.

Blus het mengsel vervolgens af met de witte wijn en voeg de crème fraîche toe. Laat dit ongeveer 2 minuten zacht koken.

Voeg vervolgens de rucola toe, laat dit niet te lang meekoken.

Serveer de pasta en de saus apart van elkaar of bak de pasta nog even mee met de saus in de pan.

De pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

Buon appetito

Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
nieuw
Floris Rosier

Pasen op z’n Italiaans

Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.

Lees meer »
Winkelwagen