

Maak thuis je eigen pandoro
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro). De pandoro is een soort panettone, maar dat zonder vulling. Dit ‘gouden brood’ is een zoet brood wat ook traditioneel getrouw wordt gegeten rond de kerstperiode. In de eerste eeuw verscheen dit dessert op tafel in Rome. De bovenkant is bestrooid met poedersuiker, wat ons doet denken aan de besneeuwde Apennijnen in de winter. Tegenwoordig wordt deze pandoro vaak geserveerd met een gat in de bodem en een deel van de zachte binnenkant verwijderd en gevuld met slagroom of vanille ijs. We vertellen je graag hoe je deze pandoro zelf kan maken thuis.
Het recept is in principe voor 6 personen. Maar je kunt natuurlijk ook gezellig delen om er met meerdere mensen van te kunnen genieten.
Voorbereidingstijd 7 uur
Baktijd 40 minuten
Benodigdheden
Bakvorm van pandoro of brioche
Raspje
Mengkom
Ingrediënten
Zest (geraspte schil) van 2 citroenen
600 gram bloem
250 gram roomboter
175 gram kristalsuiker
30 gram gist
7 eieren
100 ml verse room
Een vanillestokje (of snufje vanille)
50 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Buon appetito!
Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).
Zet je smaakpapillen maar op scherp, want met de hulp van Picenum organiseer je een heerlijke wijnproeverij waar de verschillende karakters van de wijnen uitgebreid
Vanwege de rooms-katholieke achtergrond van Italië, wordt Pasen in het hele land uitgebreid gevierd. Voor de meeste Italianen betekent Pasen dan ook een lang weekend om erop uit te trekken voor een korte vakantie.
Het zetten van die perfecte Italiaanse espresso is van veel elementen afhankelijk. Uiteraard heb je voor het zetten van espresso een espressomachine nodig. Er zijn veel verschillende machines verkrijgbaar, van volautomatisch tot compleet handmatig en alles er tussenin.
Ontdekken
Service en contact
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Copyright © 2020 Picenum | Powered by Studio Rosier