Panettone

Maak je panettone helemaal compleet!

ONZE TIPS

Traditioneel gezien wordt de panettone in Italië meestal gegeten na het diner, vergezeld door een mooi glas Spumante. Die klassieke manier van panettone eten blijft natuurlijk heerlijk, maar mocht je dit jaar iets nieuws willen proberen, dan hebben we hier een paar lekkere opties voor je op een rijtje gezet:

Ten eerste is het heel lekker om een laagje mascarpone te combineren met panettone, iets wat je in Italië ook veel ziet. Heerlijk als dessert, maar ook heel geschikt als tussendoortje bij de thee of koffie.

De tweede optie is om een scheutje van je favoriete likeur te mengen met wat vruchtenkwark of slagroom en wat verse vruchtjes. Besmeer hiermee de plak panettone en je hebt een geweldig dessert. Ook leuk: je kan er op deze manier ook een trifle van maken door in laagjes te werken!

Voor de liefhebbers van Nutella hebben we ook een leuk recept gemaakt: hak wat hazelnoten in stukjes en toast ze eventjes in de pan. Maak zelf verse slagroom (ongezoet) of koop ongezoete geklopte slagroom. Voeg een ruime hoeveelheid Nutella toe aan een kom en schep hier de slagroom doorheen tot je de textuur fijn vindt. Smeer dit op de panettone en sprenkel hier de getoaste hazelnootjes overheen. Ook hier kan je weer een trifle van maken als je dat leuk vindt.

Probeer de Classico panettone ook eens als onderdeel van een kaasplankje! Snijd kleine stukjes van de panettone en rooster ze kort in de pan. Vul een klein bakje met je favoriete (vijgen)jam en dippen maar! Dit combineert heel mooi met veel verschillende kazen en vormt een mooie afwisseling in je kaasplankje.

Heb je panettone over? Dan kun je er ook heerlijke wentelteefjes van maken! Besprenkel met een beetje kaneelsuiker en je hebt een heerlijke combinatie van Hollands en Italiaans!

Al deze opties zijn heel lekker in combinatie met de classico panettone, maar je kunt natuurlijk ook experimenteren met een van de smaakjes panettones om tot nieuwe combinaties te komen! Laat het ons vooral weten als je een nieuwe manier of combinatie hebt gevonden om van je panettone te genieten, die wij ook zeker eens moeten proberen!

Leonardo Vino Cotto
nieuw
Oscar Rosier

Zo gebruik je vino cotto!

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Gevulde olijven
recepten
Rachelle Clement

Recept Olive all’ascolana

Heb je al eens Olive all’Ascolana geproefd? Dit zijn de typische gevulde olijven uit Ascoli Piceno! Het is een ware specialiteit in Le Marche, en niet zonder reden.

Lees meer »
Pandoro
nieuw
Rachelle Clement

Maak thuis je eigen pandoro

Picenum verkoopt deze kerst de heerlijke authentieke panettones, rechtstreeks uit Italië! Als variatie op de panettones kennen de Italianen ook wel de pandoro (pan d’oro).

Lees meer »
Winkelwagen